Så började det

Gert Eklund tillsammans med Lasse Kronér och Leif "Loket" Olsson

Grunden till Bingolotto lades redan 1988 då affärsmannen Gert Eklund ville hjälpaföreningslivet i hans hemstad Göteborg. Genom att sälja lotter till ett tv-program kunde föreningarna få in pengar till sina verksamheter och bingospelare kunde förena nytta med nöje.

1989 var det premiär och då sändes bara programmet i den lokala tv-kanalen Kållevisionen och till de första programmen såldes bara ett hundratal av de tusentals upptryckta lotterna. Efter tre sända program togs ett uppehåll och efter det drog det igång på riktigt. Den folkkäre Leif ”Loket” Olsson tog över efter Helene Engstrand som hållit i de första avsnitten.

Det spelades 5 bingospel under varje program, det var direktsänt och i varje spel kunde man vinna massor av olika småvinster. Allt ifrån sängar till mikrovågsugnar, från tv-apparater till presentkort och självklart även små kontantvinster och nya lotter.

Efter Lokets intåg så gick det snabbt uppåt för Bingolotto, snart såldes det 10 000 lotter per program och efter något år började Gert Eklund planera hur han skulle göra Bingolotto till ett nationellt fenomen. Han tog upp förhandlingar med den då nystartade och kommersiella kanalen tv4 som nappade på idén men som föga anade vilken succé det skulle bli…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>