Framgångsrika söndagar

Med Lotta Engberg i spetsen så sker ännu en stor förändring med Bingolotto. Istället för att sändas på lördagskvällen som det gjort enda sedan 1989 så flyttas programmet nu till söndagskvällen. Fortfarande på tv4 plus dock.

Fler förändringar införs dock, fler småvinster på raderna och programpunkten ”Lotta är nyfiken på” införs. Under den nya programpunkten så intervjuar Lotta de gästande artisterna och bjuder på filmklipp med tillbaka blickar från deras liv och karriärer. Även husbandet kommer tillbaka, ny med Leif Ottebrand som kapellmästare och Bingolotto ser ljuset i tunneln när siffrorna börjar stiga igen.

Med 350 000 tittare är programmet de populäraste i tv4 plus. Höstens guldkväll och den årliga uppesittarkvällen placeras dock i huvudkanalen tv4 och får 635 000 respektive 1,2 miljoner tvtittare. Framgångarna fortsätter och under säsongspremiären, våren 2009 slås rekord i tv4 plus, 470 000 tittare följer tvprogrammet.

Äntligen ser det ljust ut igen både för Bingolotto och för det svenska föreningslivet som längtat efter att återigen få skörda intäkterna från bingolotterna. Även om det är långt från de tidigare glansdagarna så gick under 2008 ca 277 miljoner kronor till svenska föreningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>