Föreningar hanterar bingolotter olika

Föreningar syn på hur bingolotter ska säljas varier kraftigt och har många gånger väckt starka känslor hos idrottande barns föräldrar. De föreningar som jag själv varit aktiv i hade två olika sätt att hantera bingolotter och Maria Grimäng från 4h-gården berättade för mig hur de gjorde på deras ridklubb.

Hos Järhaga bandy var det helt frivilligt att sälja bingolotter och som tack för att man sålde så fick man 5 kr per lott ner i egen ficka. Den moroten räckte för att vi skulle vara ett gäng riktigt flitiga lottförsäljare på klubben som bidrog med stora slantar till föreningslivet. Enligt mig var detta en väldigt bra lösning men det krävs nog att det finns ett par entreprenörsbarn i klubben för att det ska gå hem.

J-södra som var en betydligt större förening hade som krav (om jag inte minns helt fel) att alla medlemmarna skulle sälja två stycken lotter i veckan. För dessa två lotter så fick man ingenting i egen ficka utan alla pengar gick till klubben. Bra för klubben men det väckte en hel del känslor. Sålde man mer än två lotter per vecka så belönades man med 3 kr per lott. Ni kan nog gissa vilken klubb jag sålde flest lotter för ;)

4-gården ställde också som krav på sina medlemmar att de skulle sälja ett par lotter i veckan men även här väckte de starka känslor. De kom dock fram till en bra kompromiss som gjorde att man fick välja mellan att få lite höjd medlemsavgift eller att sälja lotter. Någonting som Maria rekommenderade och som hade blivit väldigt uppskattat. Tack Maria för din input!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>