Folkspel köper ut och vändningen kommer

I december 2004 blir det klart, Folkspel köper ut holländska NovaMedia. Parterna kom dock överens om att inte offentliggöra köpeskillingen men vi kan bara anta att den landade långt under det som NovaMedia betalade under 2001.

Gunde Svans karriär i Bingolotto blev inte långvarig. Under våren 2005 slutade han och ersattes av tv-profilen Rickard Olsson. Kanske var det tack vare Rickard, kanske tack vare Folkspel men under våren så bröts den nedåtgående trenden och många av de gamla tv-tittarna återvände.

Under Rickards ledning så återinfördes de populära telefonsamtalen och Rickard småpratade med de inringande vinnarna på samma sätt som Loket gjorde fem år tidigare. Även de traditionella lådorna återinfördes. Det såg ljust ut och de närmsta åren fortsatte både tittar och försäljningssiffrorna åt rätt håll.

Trots att siffrorna nu pekade stabilt uppåt för första gången på väldigt länge så beslutade tv4 att flytta programmet, från huvudkanalen tv4 till den betydligt mindre systerkanalen tv4 plus. Detta skedde inför vårsäsongen 2008 och resulterade i ett inte helt oväntat fritt fall i statistiken. På premiäravsnittet var det bara 90 000 tittare, den lägsta siffran sedan Kållevisionen sände programmet. Rickard Olsson valde att sluta och istället tog Lotta Engberg, som snabbt fick smeknamnet Bingo-Lotta över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>