Bingolotto

Det var Bingolotto som först fångade mitt intresse för spelet bingo. Som liten grabb var jag en flitig Bingolottsförsäljare och du kan läsa mer om det här.

Ingenting har bidragit så mycket till svenskt föreningsliv som Bingolotto. Ingenting har ens varit i närheten. När Bingolotto var som allra störst så stod de själva för nästan 20% av samtliga intäkter till svenska föreningar. Många har sett programmet på TV men få vet särskilt mycket om det.

Bingolotto är ett av Sveriges största tv-program genom tiderna och även det överlägset största lotteriet. De hade sin storhetstid under 1990-talet med folkkäre Leif ”Loket” Olsson i spetsen och sågs som mest av över 3,4 miljoner tv-tittare på en och samma kväll!

Bingolotto har haft väldigt stor betydelse för svensk idrott och har under sina 18 år bidragit med 15 miljarder kronor till föreningarnas aktiviteter. Tack vare Bingolotto har hundratusentals barn och ungdomar kunnat åka på läger, träffa nya människor, idrotta och ha kul!

Här hittar ni historian om Bingolottos kometkarriär, fallet och den senaste tidens uppgångar. Jag skriver även om mina egna erfarenheter kring att sälja bingolotter som ung bandyspelare, lite märkliga saker du inte visste om Bingolotto samt ett antal roliga filmklipp från programmet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>